head

zivot

ucenici

skola

linkovi

Stranicu je najbolje gledati iz Get Firefox!


Školski učenički klub 'špan' (ŠUK 'špan')

Školski učenički klub 'Špan' osnovan je 29.3.1995. godine. Dana 30.11.2004. održava je skupština ŠUK ˝Špan˝ kada je oživljen rad kluba.
Cilj rada školskog učeničkog kluba «Špan» je okupljati što veći broj učenika te im omogućiti što širi izbor aktivnosti kako bi svako dijete moglo zadovoljiti svoje interese te se eventualno nastavilo baviti sportom kao svojim životnim stilom. Zadaci kluba su da djeluje preventivno u svrhu smanjenja negativnih utjecaja društva i okoline, da omogućava tjelesnu aktivnost svakom zainteresiranom djetetu i da zadovolji njihove potrebe za tjelesnom aktivnošću da razvija svijest o potrebi vježbanja u svrhu očuvanja zdravlja, da smanji negativne posljedice koje nekretanje ostavlja na zdravlje djece i da omogući učenicima da razviju interese u području športa koje eventualno tijekom nastave TZK-a ne mogu ostvariti. Svaki voditelj treba imati godišnji program rada, voditi evidenciju o realizaciji programa, Evidenciju izostanaka učenika te sudjelovanja na natjecanjima kako bi se iz tih podataka pratila uspješnost programa i realizacija navedenih zadaća. Ti podaci služit će voditelju Kluba za izradu godišnjeg izvješća.
Plan rada u šk.god. 2007. / 2008. :
1. Sudjelovati na školskim natjecanjima iz atletike, odbojke, košarke, nogometa, plivanja, skijanja, tenisa, šaha, badmintona, rukometa, stolnog tenisa.
2. Organizirati natjecanja povodom Dana sporta.
3. Sudjelovati na manifestaciji sportskog karaktera «Trčimo zajedno»
4. Posjećivati sportske priredbe.
5. Prijavljivati na natjecanja učenike koji treniraju u klubovima za koje ŠUK nema uvjete.
6. Izrada identifikacijskih iskaznica za natjecanja učenika.
7. Izdavati članske iskaznice Kluba učenicima koji su platili članarinu.
8. Promovirati ŠUK, prikupljati donacije i izraditi financijsko izvješće
9. Održati godišnju Skupštinu Kluba
10. « Roditelji i djeca zajedno u športu»

ŠUK ˝Špan˝ obuhvaća sljedeće sekcije:
1. stolni tenis za učenike/ce od prvog do osmog razreda, 2 skupine
2. atletika za učenike/ce od prvog do osmog razreda, 2 skupine
3. sportska igraonica za učenke/ce za prvi i drugi razred, 1 skupina
4. šah za učenike od prvog do osmog razreda, 1 skupina
5. košarka za učenice od petog do osmog razreda, 1 skupina
6. košarka za učenike od petog do osmog razreda, dvije skupine
7. odbojka za učenice za šesti i osmi razred , dvije skupine
8. nogomet za učenike od petog do osmog razreda, dvije skupne
9. športska grupa za učenike 1.b i 2.a razred, dvije skupine

Financiranje:
Klupski odbor donio je odluku o visini članarine koja iznosi 10,00 kn mjesečno. Ako je u klubu aktivno dvoje djece iz iste obitelji drugo dijete plaća 50%, a treće ne plaća ništa. Djeca koja primaju dječji doplatak plaćat će umanjenu članarinu sukladno rješenju za dječji doplatak. Ostala sredstva Klub će prikupljati iz donacija. Novčana sredstva Kluba trošit će se namjenski za nabavu opreme i pomagala. Sredstva koja se ne utroše u tekućoj godini ostat će na računu kluba i njima će se raspolagati prema ukazanoj potrebi u sljedećoj školskoj godini.
Pozivamo sve privatne i pravne osobe koje svojim sponzorskim akcijama mogu pomoći u radu Školsko učeničkog kluba ˝Špan˝, da nam se jave. Nadamo se da ćemo skorom izgradnjom nove školske sportske dvorane uskoro omasoviti postojeće i pokrenuti još više raznovrsnih sportskih aktivnosti u sklopu Školskog učeničkog kluba ˝Špan˝.